Jönköpings kommun

Ställ in ny kampanjwebb

Denna webbplats är en grundmall för att enkelt kunna skapa en ny kampanjwebbar. Det finns några saker man på en ny webbplats behöver ställa in efter en export för att personifiera den.

Byt färgtema

Webbplatsen har i sitt standardutförande stöd för att byta en primärfärg. Att byta färg på webbplatsen är väldigt enkelt, men då webbplatsens funktioner som knappar och menyer har vit färg på texter bör man använda en mörk primärfärg.

 1. Gå till Webbplatsinställningar > Färger
 2. Redigera färgen Primär och ställ in önskad färg.

Byt logotyp

Webbplatsen har stöd för två logotyper då startsidan är mer grafiskt utformad. En i liggande format och en i stående format. Det är dock inget måste att ha två.

 1. Gå till Egenskaper på huset och välj Metadata.
 2. Peka ut din logotyp under metadatat Logotyp. Rekommenderat format är liggande och bilden ska vara 80 pixlar hög.
 3. Önskar du en specialare på startsidan kan du peka ut bilden under metadatat Logotyp (Startsida). Rekommenderat format är stående och bilden ska vara 160 pixlar bred.

Byt bakgrundsbild

På startsidan ligger en bakgrundsbild för att skapa en känsla när man kommer in på webbplatsen. Bilden anpassar sig utifrån vilken skärmstorlek man har, samt hur mycket innehåll man skriver på bilden.

 1. Gå till Egenskaper på huset och välj Metadata.
 2. Peka ut valfri bild under metadatat Bakgrundsbild på startsida.

Byt text i hero

Heron är till för generell rubrik och text, men vill man kan man såklart lägga in länk för att leda besökaren vidare på webbplatsen. Här kan man även placera modulen Nedräknare för nedräkning.

 1. Redigera textelementet Rubrik och skriv valfri rubrik med formatmallen Rubrik 1,
 2. Redigera textelementet Text och skriv valfri text med formatmallen Brödtext.
 3. Redigera textelementet Textlänk och skriv valfri text med formatmallen Brödtext och länka texten till valfri sida på webbplatsen.
 4. Redigera modulen Nedräknare om den önskas och ställ in önskat datum.

Innehåll på startsidan

På startsidan presenteras webbplatsens evenemang, men det är fullt möjligt att omforma den som man vill med andra moduler och texter.

Evenemang

Sidan Evenemang presenterar webbplatsens evenemang som finns placerade i arkivet Evenemang. Dessa bör rensas och skapas upp på nytt med riktig data. Evenemangen skapas i arkivet med mallen Evenemang. Sidan kan döpas om och fritt flyttas i strukturen om så önskas.

Nyheter

Sidan Nyheter presenterar webbplatsens nyehter som finns placerade i arkivet Nyheter. Dessa bör rensas och skapas upp på nytt med riktig data. En nyhet skapas i arkivet med mallen Nyhet. Sidan kan döpas om, flyttas i strukturen eller tas bort helt om så önskas.