Jönköpings kommun

11 november 2024 kl. 19.00-20.00

Impulso av Rocío Molina & Sabîl

En flamencodansare och två musiker på scen spelar och dansar.

Den ikoniska koreografen och dansaren Rocío Molina har gjort sig känd för sin tekniska virtuositet och konceptuella risktagande. Med en forskande blick på flamencon låter hon sin dans genomsyras av såväl traditionell som samtida dans.

Storslagen flamencodrottning i samspel med svenska musiker

Orädd för att knyta allianser med andra discipliner och konstnärer blir hennes koreografier unika sceniska evenemang. Impulso är inget undantag. Här låter hon sina klackar stå i en intensiv dialog med Sabîl-trions oud, klarinett och slagverk. Till Ahmad Al Khatibs komposition skapas ett verk som respekterar flamencons traditionella väsen och omhändertar dess nedärvda rötter.

Rocio Molina

Rocío Molina är en av vår tids stora flamencostjärnor. Hon började dansa redan som treåring och gjorde sina första koreografier vid sju års ålder. Efter hennes utbildning vid Royal Dance Conservatory i Madrid intensifierade hon sitt skapande och levererade en rad verk som hyllats såväl nationellt som världen över. Molina har mottagit otaliga priser, däribland det spanska priset National prize for dance (2010) och Best dancer award på biennalen i Sevilla (2008). Det här är tredje gången som Dansnät Sverige har äran att presentera Rocío Molina för den svenska publiken.

Sabîl

Sabîl är en Sverigebaserad trio som består av oud-spelaren Ahmad Al Khatib, slagverkaren Youssef Hbeisch och klarinettspelaren Lena Nowak. De är inte bara tekniska mästare, utan även i absolut världsklass på sina instrument. Med deras ovanliga instrumentkombination bjuder de på dynamiska löpningar och melodiska fraser.

Datum och tid: Den 12 november kl 19.00
Plats: Jönköpings teater
Längd: En timme
Biljetter: https://secure.tickster.com/u405kcrygzp274v Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Medverkande

Koreografi och dans: Rocío Molina
Komposition och oud: Ahmad Al Khatib
Musikarrangemang: Ahmad Al Khatib och Youssef Hbeisch
Klarinett: Léna Nowak
Percussion: Youssef Hbeisch
Kostym: Julia Valencia
Kostym design: Leandro Cano
Sömmerska: López de Santos
Tekniker: Carmen Mori
Ljustekniker: to be confirmed
Ljudtekniker: Javier Álvarez
Scentekniker: María Agar Martínez
Produktionsledning: El Mandaito Producciones (Rocío Molina Company) & La Clique Production (Sabîl)
Produktion: La Clique Production, Danza Molina
Samproduktion: La Filature – Scène nationale de Mulhouse
I samarbete med: INAEM
Foto: Mehdi Benkler

Arrangör: Kultur och fritid, Jönköpings kommun tillsammans med Destination Jönköping/Jönköpings teater. Turnerar genom Dansnät Sverige hösten 2024 med stöd av Kulturrådet.