Jönköpings kommun

19 september 2024 kl. 17.30-18.30

I själva verket

Björn Säfsten dansar.

I själva verket är en föreställning som rör sig i gränslandet mellan monolog och danssolo. Folkbildande och med en stor portion humor balanserar Björn Säfsten mellan snillrik dans och personligt berättande.

Inspirerad av TED-talks guidar Säfsten oss genom den samtida dansens snåriga vetenskap och vokabulär. Självbiografisk och godtyckligt allvetande tar han med oss på en charmerande föreställning som lockar till insikter och skratt.

Björn Säfsten är utbildad vid Balettakademin i Stockholm och började sin koreografiska bana 2003. Sedan dess har han skapat ett dussintal föreställningar i egen regi, men även skapat verk för svenska dansinstitutioner såsom Skånes Dansteater, Cullberg och Regionteater Väst.

Mellan åren 2012–2015 arbetade han med ett fyraårigt forskningsprojekt i koreografi vid Umeås konsthögskola. Därefter har han genom sin plattform Säfsten Produktion skapat ett flertal format för att expandera det koreografiska begreppet och skapa mötesplatser för danskonstnärer och deras publik.

Datum och tid: den 19 september kl 17.30
Plats: Jönköpings läns museum

Fri entré men du behöver boka din plats på Länsmuseets bokningssida.
Bokningen öppnar i augusti.

Medverkande
På scen: Björn Säfsten
Koreografi och text: Björn Säfsten och Anja Arnquist
Repetitör: Anja Arnquist
Scenograf: Joakim Nyström
Ljusdesigner: Anton Andersson
Ljuddesigner: Hans Appelqvist
Dramaturg: Gunilla Heilborn
Konstnärlig expert inom voguing: Fredrik Quiñones
Samtalspartner under processen: Chrysa Parkinson
Producent Säfsten Produktion/Nordberg Movement: Magnus Nordberg
Tack till Aviance och Frida Selander.
Foto: Joakim Nyström

Arrangör: Kultur och fritid, Jönköpings kommun tillsammans med Jönköpings läns museum.
I själva verket är en samproduktion mellan Riksteatern och Säfsten Produktion. Genomförs av Säfsten Produktion med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Region Stockholm. Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2024 med stöd av Kulturrådet.