Jönköpings kommun

28 april 2024 kl. 14.00-16.00  OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

Dansfilm: 100 Årstider

En dansare dansar på taket.

En lekfull film om drömmar, misslyckanden, bipolär sjukdom och kärlek som aldrig kan dö av den före detta balettdansören Giovanni Bucchieri.

En lekfull film om drömmar, misslyckanden, bipolär sjukdom och kärlek som aldrig kan dö av den före detta balettdansören Giovanni Bucchieri.

Den snart 50-åriga före detta balettdansören Giovanni planerar för ett storslaget musikaliskt genombrott i en djupt drabbande och samtidigt lekfull film om drömmar, misslyckanden, bipolär sjukdom och kärlek som aldrig kan dö. ”Det kommer aldrig sluta dunka”, säger en ung Giovanni om sitt hjärta i en projektion på väggen. Hans sprudlande livfullhet markerar en bjärt kontrast till nutidens Giovanni som vandrar tungt genom sjukhuskorridorer och på stadens trottoarer. Vid en korsning ser han reklam för regissören Louise Peterhoffs, hans ungdomskärlek, kommande uppsättning på Dramaten. Tid och rum, minnen och identiteter, ungdom och åldrande – allt vävs samman i Giovanni Bucchieris gränsöverskridande och ömt berättade debutfilm där dokumentära bilder från ungdomen utgör fundamentet för årets vackraste kärleksskildring. Filmen har nominerats till en Guldbagge för bästa film.

Tid: Söndag den 28 april kl 14.00-16.00
Plats: Biograf Fokus, Stadsbiblioteket Jönköping
Fri entré! Biografen har 166 platser. Först till kvarn!
Längd: 2 timmar
Åldersrekommendation: från 11 år
Foto: Pressbild