Jönköpings kommun

2 november 2022 kl. 13.00-15.30  OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

WILD FELLAS

En dansare hoppar upp i luften.

Av Skånes dansteater

"Wild Fellas" lockar fram djuret i oss. Sex individer kastar sig ut i energiska sammandrabbningar och låter kroppens fysiska drifter möta ögats ironiska iakttagelser.

Till klassiska toner av George Gershwin avslöjar "Wild Fellas" storstadsmänniskans sanna djuriska natur. Upplev en familjeföreställning fylld av egensinne, skarpsinne och vansinne.

Koreograf Erika Silgoner är en italiensk koreograf med rötterna i den klassiska baletten. Längre fram i karriären började hon utforska hiphop-kultur och samtida dans och är numera en eftertraktad koreograf världen över.

Skånes Dansteater är en institution i rörelse, Sveriges enda fristående dansinstitution, ett danskompani baserat i Malmö. Genom att erbjuda en mångfald av relevanta och utvecklande upplevelser bidrar vi till ett socialt hållbart samhälle. Vi arbetar i nära dialog med konsten, kulturen och människorna i den värld vi alla delar för att fler ska upptäcka kraften i den samtida dansen.

Datum och tid: den 2 November kl 13 och kl 15
Längd: 30 min
Pris: 50 kr för stora och små
Plats: Kulturhuset Spira
Biljetter: https://secure.tickster.com/sv/69bzbfv8rm54d58/4n87txbe199k84v/products Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Medverkande:
Koreografi: Erika Silgoner
Kostymidé: Erika Silgoner
Koreografiassistent: Stefano Silvino
Musik: Johann Sebastian Bach, Joe Wong och Addea & Di Mirò
Dansare: Matthew Branham, Tomáš Červinka, Anette Jellne, Hazuki Kojima, Tiemen Stemerding, Riccardo Zandoná
Foto: Christoffer Lomfors

Arrangör: Kulturhuset Spira / Smålans Musik & Teater och Kultur och fritid, Jönköpings kommun