Jönköpings kommun

18 november 2021 kl. 19.00-20.00  OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

SHAPES - Memory Wax/

Danza Teatro Retazos

Skickliga dansare lyser upp novembermörkret

Svenska Memory Wax och det kubanska danskompaniet Danza Teatro Retazos skapar känslomässiga band med sin publik. Deras samproduktion Shapes hade urpremiär på Las Carolinas i Havanna, Kuba den 21 mars 2018 - nu är det Dansnät Sveriges tur.

Shapes är ett mångfacetterat verk om livets förändringar, om ögonblick som byter skepnad och om människans motsägelsefulla behov av tillhörighet och frihet. Ett poetiskt verk som utforskar förhållandet mellan form och innehåll för att identifiera mönster, hitta mening och skapa relationer. Med dansarnas genuina samspel och okonstlade scenspråk blir Shapes ett tillgängligt dansverk med förmågan att tilltala de flesta.

Memory Wax har drivit sitt internationella samarbete med Danza Teatro Retazos sedan 2006. Detta är deras tredje gemensamma samproduktion och tillsammans tillvaratar kompanierna sina olika kulturella och geografiska erfarenheter. Med dansens fantastiska förmåga att kommunicera ordlöst, möts kompanierna i dansens globala språk för att hylla människans paradoxala varande och framtidens outforskade möjligheter.

Dansnät Sverige har tidigare turnerat Memory Wax föreställningar Possible Impossible (2015), Desert (2007) och The Quiet Agreement (2007)

Biljettlänk: https://secure.tickster.com/zp1hbrh8ckmy411 Länk till annan webbplats.