Jönköpings kommun

8 februari 2020 kl. 11.30-12.30  OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

LIGHT POLLUTION

Light Pollution av Stina Nilsson, Annika Paldanius och Jan Carlekvev

Endast i mörkret ser vi stjärnorna, men när mörkret inte längre finns? Vi behöver ljuset för att se, men även mörkret är nödvändigt för vår klarsyn. Våra urmödrar och förfäder levde med stjärnhimlen över sig – den har inspirerat till litteratur, religion och vetenskap.

 De tre konstnärerna Annika Paldanius, författare, Jan Carleklev, ljudkonstnär, och Stina Nilsson, dansare, utforskar ämnena klarsyn, distraktion, stjärnor, ljus och mörker. Genom att kombinera de tre konstarterna skapas en stämning och en ordlös kuliss av ljud och rörelse, där orden kan få landa, vila eller reflekteras i ett nytt perspektiv. Samtidigt som de skapade ljuden och den dansande kroppen inspireras till att fånga upp det orden berättar och väva in det i sitt mer abstrakta universum. Föreställningen Light Pollution visas under Smålit - Smålands egen litteraturfestival i Jönköping.

Längd: cirka en timme
Dag och tid: Lördag den 8 februari kl 13.00
Plats: Jönköpings läns museum
Gratis inträde. Obs. Max 80 platser, först till kvarn.
Produktion: Kultur och fritid, Jönköpings kommun / Dansnät. I samarbete med Smålit - Smålands egen litteraturfestival och Jönköpings läns museum.