Jönköpings kommun

17 november 2019 kl. 18.00-19.30

WE ARE PRESENT

Två dansare och fyra från publiken på scen.

Du kommer aldrig att se på dans likadant efter detta. I We are present kommer du som publik men lämnar som kreatör och aktör. Koreografen Fabio Liberti vill att du blir en del i skapandet när ett verk för två dansare växer fram på scenen.

I en kombinerad interaktiv föreläsning/föreställning får du en unik upplevelse av hur den kreativa processen att göra en dansföreställningser ut – inifrån. Under föreställningen tar koreografen och de två dansarna dig med på en resa genom fem faser. Du kommer själv att vara med och påverka dansarna och få en inblick i koreografens sinne, i dansarnas sätt att arbeta fram rörelser samt i hur musiken påverkar hur vi uppfattar dansen. Ingen föreställning blir den andra lik eftersom publiken i varje föreställning ombeds fatta beslut som påverkar koreografens kreativitet. Föreställningen vill belysa vikten av att leva i nuet och ta till sig den spontana, unika kreativitet och energin hos de närvarande i det exakta ögonblicket. 

Den italienske dansaren och koreografen Fabio Liberti har sedan han tog examen från Codarts Rotterdam Dance Academy haft hela Europa som sitt arbetsfält. Han har bland annat jobbat med dansgrupper i Holland, Tyskland, Schweiz, Italien och Danmark och har vunnit flera stora priser. Hans koreografi uppskattas och kännetecknas av att det är tekniskt, mänskligt, komiskt och drabbande.

Längd: 90 min
Dag och tid: Söndag 17 november kl 18.00
Plats: Kulturhuset Spira
Pris: 145-250 kr
https://www.smot.se/we-are-present/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

https://www.smot.se/ditt-besok/tillganglig-scenkonst/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
För mer information om tillgänglighet ring 010 - 242 88 eller e-post info@smot.se

Medverkande:

Koreograf: Fabio Liberti
Dansare: Jernej Bizjak and Arina Trostyanetskaya

Arrangör: Smålands Musik och Teater i samarbete med Kultur och fritid, Jönköpings kommun och Kultur och utveckling – Region Jönköpings län.