Jönköpings kommun

28 mars 2020 kl. 13.00-13.45

PLING, TUUT, TA-RIA TAKATA

En flamencodansare och två musiker uppträder.

Spanska är månadens språk i mars på Stadsbiblioteket Jönköping och då bjuds det dans/musik och flamenco för hela familjen. En resa på musikens vingar genom såväl skrattframkallande som allvarliga stunder fyllda av närvaro, mänsklig värme och kontakt.

Publiken får höra nykomponerad musik av gitarrlegenden Eva Möller tillsammans med rocksaxofonisten Kai Sundquist ochflamencodrottningen Pia ”del Norte” Pohjakallio. Barnen får se och höra en mängd olika instrument och finurliga tankeväckande texter av bland annat Helga Henschen och Eva själv. De omvandlas också till palmeros, klappare, och får åka hem med flamencons typiska tolv-takt i bagaget. Efter föreställningen stannar konstnärerna kvar, svarar på frågor och låter barnen testa instrument.

Föreställningen har formats genom flertalet tillfällen på ”Fredagsdans – Flamenco” som Eva och Pia har hållit i under flera år på Rum för Barn, Kulturhuset i Stockholm samt en föreställning för vuxna med samma ensemble som kretsar kring människans förhållande till det skrivna ordet.

Längd: 30 min + frågestund
Dag och tid: Lördag 28 mars kl 13
Plats:  Stadsbiblioteket Jönköping
Pris: Gratis inträde. Obs max 60 i publiken - först till kvarn.

Medverkande:

Producent: LP Flamenco www.piadelnorte.com
komposition, sång, gitarr, xisto: Eva Norée (Möller)
Tvärflöjt, saxofon, klarinett, fagott, oboe, bombard: Kai Sundquist
Dans, kastanjetter: Pia Pohjakallio
Foto:

Arrangör: Kultur och fritid, Jönköpings kommun