Jönköpings kommun

20 oktober 2018 kl. 18.00-19.00

Slick, Butch realness när Qarl Qunt äntrar scen

När Sofia Södergård äntrar scenen transformerad till drag kingen Qarl Qunt, så kan vad som helst hända. Qarl har det fastaste handslaget och tycker att få saker går upp mot att pickla grönsaker.

Med intresse för makt och sexualitet bjuder han på en crossoverföreställning som landar mitt emellan kabaré och performance. Genom dansstilarna voguing och waacking levereras butch realness som utmanar det stereotypt maskulina och feminina.

Sofia Södergård är frilansande koreograf, dansare, skådespelare, DJ och en av få drag-kings inom ballroom/kiki-kulturen i Sverige. Utbildad på klubb och streetdancescenen i New York, Balettakademien Stockholm samt på Stockholms Dramatiska Högskola. Hon är en av grundarna till danskompaniet P*fect som 2008 var det första i Europa att inrikta sig på stilarna Waacking och Vogue.

Längd: 50 min

Ålder: från 14 år

Dag och tid: Lördag 20 oktober kl 18.00

Plats: Per Braheteatern, Oxtorpsgatan 2

Pris: 75 ung/student/pensionär, 150 kr/vuxna

Boka biljetter: tickster.comlänk till annan webbplats

Innan turnén som Qarl Qunt kommer Sofia till Gnosjö för att ge en workshop i voguing och ett efterföljande samtal. Workshopen är den 29 september kl 10 på Hammargården. Från 14 år, fika ingår. Anmälan, se ”www.gnosjohostfestival.se”. Ingen kostnad.

Arrangör av SLICK: Kultur och fritid, Jönköpings kommun. Turnerar genom Dansnät Sverige
med stöd av Kulturrådet. Gnosjö Höstfestival arrangeras av Gnosjö scenkonst tillsammans med Gnosjö folkbibliotek och Hammargården. Medarr: Region Jönköpings län, kultur och utveckling.